torsdag 21 september 2017

Hur man får tårtor till att se oemotståndliga ut

Titta på den här glasstårtan.

Den ser fantastisk ut i mina ögon! Till det hör kanske att den ser relativt enkel ut att göra. Den har höjd, fina och tydliga lager, fina, klara färger och färgkombinationer. Och den är i den mindre storleken, ja, it's a universal truth att all mat ser bättre ut i små storlekar. Glass är ju inte så svårt att kombinera smakmässigt, det mesta går att kombinera. Sen ska ju underlaget inte vara för detalj- och färgrikt. Om man inte bakar en chokladtårta ...



Nu på hösten passar det inte riktigt med glasstårta, snarare chokladtårtor, eller varför inte, grönsakstårtor. Här har väl kreativiteten mycket spelutrymme?
​Blank och slät choklad, sådan som man nästan kan spegla sig i, höjer tårtan eller kakans elegans många steg! Och för smakens skull, att det finns en lite rinnig, geggig och mäktig choklad inuti.

Vad är väl bättre än en bild på en saftig chokladtårtsbit?
Det allra viktigaste är att tårtan är saftig, och inte torr. Sen vet man ju att det är svårt att bara äta mäktig choklad, och vanilj passar ju så himla bra ihop. Och då tänker jag inte på tunn vaniljglass som smakar vatten.
Och ja, jag vet inte varför, men tårtor är elegantast runda. Och eftersom man vet att choklad brukar vara mäktigt, är de finast när de är mindre.
Chokladbakelser ser godare ut än chokladtårtor, men det är ju förstås bara vad jag tycker.

Något som jag tror på, men ännu inte provat är rödbets- och chokladkaka. Detta återkommer jag med snart.
När jag bakat dessa tårtor och annat ska jag absolut lägga in bilder här själv. Håll ut.
Moist chocolate cake.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Italiensk buffé eller pastakalas

Här är en länk till en fantastiskt god italiensk buffé , till 10-12 pers, med bland annat varm brieost och "hemmagjord" färskost....