Köpa prinsesstårta? NEJ! Göra själv? Ja, men frågan är hur många delar av den du är villig att ta itu med.
Tydligen bör man börja två dygn innan tårtan ska förtäras, om man ska följa de professionella råd som finns här för tårtbottnar:
Sedan kan jag bara säga att - Gustafs Prinsesstårta Med Extra Allt från svt - är en tårta som jag ännu inte lyckats helt med. Vaniljkrämen har alltid skurit sig. En pålitlig termometer är bra att ha innan man börjar, för det viktigaste, förutom en luftig botten kanske, är hallonsylten! Den framträder utan några mesfasoner om man gör enligt receptet. HÄR är receptet: https://www.svt.se/recept/gustafs-prinsesstarta-med-extra-allt
Att kavla marsipan är inte så roligt. Det tycker inte jag. Ett tjockt marsipanlock ännu mindre roligt. Jag köper det (tydligen finns det skillnader på dessa då en tyckes smaka hemgjort nyligen), men ibland passar de inte ... eller så går de sönder ... då får man använda fantasin, efter allt det arbetet.
Men vilken tårta det blir. Vilken gigantisk skillnad mot köpetårtan! Jag säger bara det - MUMS!
Och så här görs marsipanrosor (men det är inte hela världen om det inte blir några rosor, viktigast är att tårtan blir godare än god.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar